Ιός Locky … προσοχή μεγάλη !!!

Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορεί μια ”βελτιωμένη” μορφή ransomware ιού με την ονομασία ”locky”.

Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος ιός και, όπως και οι προηγούμενες ”εκδόσεις”,  αυτό που κάνει είναι να κρυπτογραφεί αρχεία του υπολογιστή σου.Ο ιός Locky είναι ένα ιδιαιτέρως περίπλοκο κι άκρως επιθετικό malware, το οποίο έχει ήδη μολύνει πάνω από μισό εκατομμύριο υπολογιστές.
Με τον τρόπο αυτό,δηλαδή να κρυπτογραφεί αρχεία, ουσιαστικά καταστρέφει ότι πολύτιμο αρχείο υπάρχει doc, xls, jpeg κλπ. Επίσης αν έχετε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους πάνω στο pc ή έχετε τον υπολογιστή σε δίκτυο, καταστρέφει ότι είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο και στους εξωτερικούς δίσκους…
Αυτό που αυξάνει την επικινδυνότητα του είναι πως ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση προκειμένου να ανακτήσετε τα αρχεία σας. Όσο και αν ψάξαμε όσα τηλέφωνα και αν πήραμε αυτό που συμπεράναμε είναι πως ακόμα δεν έχει βρεθεί ή λύση στο πρόβλημα ”locky”.
Θα βρείτε πολλές λύσεις στο internet σχετικά με το πως θα καθαρίσετε τα αρχεία σας, οι οποίες δουλεύουν, αλλά το μεγάλο πρόβλημα του πώς θα πάρετε πίσω τα αρχεία δεν λύνεται.
Παρακάτω θα δείτε πως είναι  το mail που ΔΕΝ πρέπει να ανοίξετε.

locky'

Η λύση για να μην σας απασχολούν θέματα με ιούς είναι μία και απλή. Πρέπει να κάνετε συχνά backup και σε έναν εξωτερικό αλλά και στο icloud, google drive ή οτιδήποτε χρησιμοποιείτε.
Τον δίσκο που έχει ”χτυπηθεί” τον κρατάτε μέχρι να βρεθεί η λύση και να πάρετε πίσω τα αρχεία σας.
Για παλιότερες εκδόσεις τέτοιων ιών έχουν δημιουργηθεί προγράμματα για επαναφορά των αρχείων σας, οπότε η κοινή λογική λέει πως θα βρεθεί και η απάντηση στον locky.

Sharing is caring!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Designed & Developed by Longtail Interactive