Πώς να προστατευτείτε από το WannaCrypt0r Ransomware!

Έχει γίνει ο κακός χαμός το τελευταίο χρονικό διάστημα με το ιό WannaCrypt0r Ransomware! Στο άρθρο αυτό θα δούμε κάποιες απλές κινήσεις προκειμένου να μην πέσουμε θύματα του συγκεκριμένου ιού και χάσουμε ότι αρχείο έχουμε…

WannaCrypt0r Ransomware

 1. Είναι γνωστό πως όσοι έχετε παλιότερες εκδόσεις windows όπως xp, 7, 8 έχετε κενά ασφάλειας οπότε είστε εύκολοι στόχοι.
  Επομένως, πρέπει με απλά λόγια να βάλετε windows 10 και επίσης να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε όλα τα διαθέσιμα updates του συγκεκριμένου λειτουργικού.
 2. Αν νομίζετε ότι επειδή έχετε εγκαταστήσει ένα antivirus είστε προστατευμένοι είστε απλά γελασμένοι!
  Καλό θα είναι να εγκαταστήσετε έναν ransomware blocker.
  Δύο πολύ καλές λύσεις και μάλιστα εντελώς δωρεάν είναι το Malwarebytes Anti-Ransomware και το  Cybereason Ransomfree.
 3. Εγκατέστησες όλα τα updates των windows 10, έχεις ένα αξιόπιστο antivirus σε συνδυασμό με έναν ransomware blocker άρα μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος; OXI βέβαια.
  Για μένα το κυριότερο που πρέπει να προσέχεις είναι να μην ανοίγεις mail από άγνωστους αποστολείς.
  Δεν ανοίγουμε ποτέ επισυναπτόμενα αρχεία από κάποιον που δεν ξέρουμε και επίσης, σε καμία μα καμία περίπτωση, δεν ενεργοποιούμε macro εντολές σε επισυναπτόμενα αρχεία word, excel κλπ.

Αν, λοιπόν κάνεις αυτά τα απλά πράγματα δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα από το WannaCrypt0r Ransomware.
Η άλλη λύση που προτείνω είναι να βάλεις linux και να σταματήσεις να ασχολείσαι με ιούς μία για πάντα… Μεγάλη κουβέντα …

Sharing is caring!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Designed & Developed by Longtail Interactive